Potraviny neobsahují dostatek vitamínů a minerálů

24.01.2012 10:49


– je třeba je doplňovat kvalitními potravinovými doplňky.

Níže výňatek z knihy Marcela Černocha: Diagnostika v praxi – 2.vydání

Všichni jsme se momentálně dostali do doby, která nám nepřináší jen positivní změny. Máme daleko lepší spotřební elektroniku. Jsme se schopni podívat jako turisté do kosmu. Počítače mají minimální rozměry a maximální výkonnost. Žijeme ve světě mobilní komunikace a naše telefony jsou již malými počítači. K cíli nás vodí navigátory atd.


Kam se poděla kvalitní strava?
Na vysoké škole zemědělské v Godollo v Maďarsku v letech 1996 – 2000 testovali kvalitu plodin a potravin na obsah živin. Podobný test dělali v roce 1965, a tak jako výchozí stanovili rok 1965 a potraviny s obsahem 100%. Výsledky jsou alarmující. Dnes tedy nemůžeme říci: „naši na tom vyrostli tak co…“ žijeme v jiné době a tato doba nese i tyto výsledky.
Například obsah minerálů klesl u pšenice o 50%, u ječmene o více než 63% a u kukuřice až o 82%. Jak potom nemáme být překyselení? Ještě hůře však dopadli testy na obsah vitamínů. U hrášku klesl obsah vitamínů o více než 54%, u mléka o alarmujících 95%, u kapusty o 95% a u mrkve o 40%. Jenže ouha tady ještě nekončíme.


V Nizozemsku provedené testy úbytku vitamínů v plodinách za posledních 5 let ukázaly, že např. u mrkve je to 95%.  Již nebudu pokračovat ve vyčíslování faktů, snad tedy chápeme, proč je překyselení takový problém.


Bez dostatku zásaditých látek, vitamínů a minerálů nemáme šanci. A znova otázka: „nemůže naše tělo získat návyk, když budeme požívat denně a dlouhodobě vitamíny a minerály v tabletách?“ Na to odpovím slovy úžasné ženy, lékařky a vědecké pracovnice v jedné osobě, paní MUDr. Melity Hromadové, CSc.: „Jak se cítíme, když jíme co možná nejzdravěji, jak to jde, a co nejkvalitněji, jak to jen jde? Je nám dobře, protože tělo dostává minimum špatného a maximum dobrého. A jak nám je potom, co začneme ťápat páté přes deváté? Blbě. Je snad naše tělo závislé? Tak je to i s vitamíny a minerály.“ Cokoliv mu dáme, tělo rádo zapracuje do systému. Samozřejmě i tady platí všeho s mírou. Pokud užíváme přírodní potravní doplňky podle doporučení na etiketě, nemusíme mít strach. Podle mého názoru jsou tato doporučení velmi podhodnocena. Můžete také využít poradenství lékařů, kteří tímto tématem zabývají. Pozor před takovými, kteří nevědí, a tak to raději smetou pod stůl.


Vytvořte si web zdarma! Webnode